La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL) és la trobada editorial més gran en parla hispana i una de les més importants en l’àmbit global. Any rere any, els professionals del món del llibre assisteixen a Guadalajara per promocionar productes o serveis, explorar nous projectes col·laboratius i intercanviar experiències per descobrir solucions als problemes que enfronta la indústria editorial.

No obstant això, aquest any les restriccions de viatges i la recessió econòmica a causa de la crisi generada per la Covid19 no permetran realitzar la versió presencial. Per a tots els visitants professionals, l’organització ha creat la plataforma FIL Negocis, amb l’objectiu de propiciar més intercanvis comercials entre els participants de la cadena productiva del llibre. A més d’activitats per al públic, han disposat una sèrie d’eines digitals per treure el millor profit d’aquesta edició. Es compon dels següents apartats:

  • Catàleg de contactes: Aquí trobaràs les dades de contacte d’expositors i professionals registrats a la FIL Guadalajara (edicions 2019 i 2020), així com detalls de les seves activitats professionals.
  • Oferta de drets: Editors i agents de drets registrats a les edicions 2019 i 2020 tenen l’opció de promoure fins a cinc títols que considerin potencials per visibilitzar la seva feina i impulsar l’intercanvi de drets d’autor.
  • Diàlegs de la indústria: Professionals de diferents categories i latituds tindran converses sobre diversos tòpics per mostrar els seus punts de vista i generar un intercanvi d’opinions. La programació de les activitats estaran disponibles a partir del 30 de novembre.
  • Estadístiques i notícies: En aquest apartat mostraran notícies i estadístiques de la indústria editorial de diferents mitjans especialitzats així com comunicats de premsa de FIL Guadalajara.

Els interessats es poden inscriure a la plataforma FIL Negocis aquí, totalment gratuït per als expositors de 2019 i 2020. La inscripció és personal i es podrà realitzar aquí

Una altra eina que ofereix la FIL de Guadalajara, com a suport als expositors, és el Mercat de Llibres, que permetrà, des de la pàgina web de la FIL, que els lectors arribin als títols dels segells editorials que habitualment participen a la Fira, mitjançant les seves botigues o llibreries físiques i en línia.

Més informació: