Article publicat a la CCMA el 30 de juny de 2022. Fes clic per veure l’article original

“L’instant abans de l’impacte”, sobre l’assetjament que pateix una treballadora d’una empresa de telefonia per part dels superiors, s’endú el 23è Premi Llibreter en la categoria de literatura catalana

El Premi Llibreter, concedit per les llibreries afiliades al Gremi de Llibreters, ja té nous guanyadors. O més ben dit, guanyadores, perquè totes les premiades han estat dones.

En la categoria de literatura catalana, la guardonada ha estat Glòria de Castro per la novel·la “L’instant abans de l’impacte” (Editorial Periscopi). El llibre, inspirat en una experiència personal de l’autora, narra l’assetjament que pateix la treballadora d’una empresa de telefonia per part dels seus superiors.

Escrit en forma de dietari, “L’instant abans de l’impacte” és una crítica ferotge al sistema laboral, amb moltes gotes d’humor negre.

En la categoria d’altres literatures, el Premi Llibreter ha estat per a la nord-americana Rebecca Makkai, autora d'”Els grans optimistes” (Editorial Periscopi). Aquesta novel·la explica els inicis de la pandèmia de la sida i, més en concret, de quina manera tot plegat va afectar especialment la comunitat gai nord-americana als anys 80.

La psicòloga i escriptora Eulàlia Canal ha guanyat el Premi Llibreter de literatura infantil i juvenil de literatura en català amb el llibre “L’hivern del Sr. Jeroni” (Editorial AnimaLlibres). En aquest cas parlem d’una narració centrada en la solitud de la gent gran i l’acceptació de la vellesa.

Pel que fa al Premi de literatura infantil i juvenil d’altres literatures, la guanyadora ha estat la portuguesa Ana Pesoa per l’obra “Mary John” (Editorial L’Altra Tribu). El llibre descriu el procés vital que travessa la protagonista des de la infantesa fins a l’adolescència.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí