Saló del MangaEl certamen comptarà amb la presència d’un robot de la pel·lícula ‘Blade Runner’

El Saló del Manga de Barcelona tornarà aquest dimecres al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb el seu XXIII edició dedicada als robots, metxes i cíborgs i comptarà amb la presència d’un robot de la pel·lícula ‘Blade Runner’, ha anunciat el comissari de l’exposició, Oriol Estrada, en roda de premsa.

A més, aquesta edició celebrarà el centenari del naixement oficial de l’anime amb l’exposició ‘100 anys d’anime’ i amb una mostra dedicada a la sèrie ‘Mazinger Z’, que el dissabte comptarà amb la presència del compositor de la cançó Alfredo Garrido, i el cantant Carlos D. Chardí, en una jornada de projeccions i actuacions.

El certamen, que se celebrarà fins diumenge, comptarà amb cinc palaus del recinte que sumen 75.000 metres quadrats, 5.000 més que l’any anterior, on hi haurà més de 200 expositors, un 9% més que a la passada edició, “a més de triplicar l’àrea de descans a causa de l’augment de públic d’aquests últims anys”, ha explicat la directora general de Ficomic, Meritxell Puig.

La directiva ha afegit que aquest any, a diferència dels anteriors, els usuaris no podran entrar i sortir del recinte “per motius de seguretat” i està estudiant, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, un possible canvi de recinte per a la propera edició que pugui controlar millor la seguretat i l’aforament.

L’espai esperit del Japó amplia el seu programa d’activitats i exposicions relacionades amb la cultura i tradicions japoneses amb tallers de ceràmica, ‘origami’, cal·ligrafia japonesa i bonsáis i xerrades sobre els guerrers samurai i arts marcials, entre d’altres.

El robot, tema estrella d’aquesta edició

El cònsol del Japó a Barcelona, Naohito Watanabe, ha explicat que està convençut que aquest any “assistiran més persones a l’esdeveniment gràcies a les activitats dedicades als robots”.

El doctor Takanori Shibata, investigador neurològic i inventor del robot terapèutic amb forma de foca anomenat Nuka, parlarà sobre robots en dues conferències a partir de la seva experiència amb la creació, que s’utilitza a hospitals i centres d’atenció mèdica.

Saló del MangaBalls populars del Japó i col·laboració del Sónar

Aquest dimecres i dijous el grup Takarabune portarà des del Japó els balls populars Awa Odori, de més de 400 anys d’història, amb un espectacle ple de dansa, música i energia.

Aquesta edició també mostrarà la música del DJ mundialment reconegut DJ Kentaro al Gran Escenari Cobert de la plaça Univers, gràcies a la col·laboració amb el Sónar i Sónar+D.

Nintendo I “The Legend of Zelda”

L’empresa de videojocs Nintendo serà el patrocinador oficial del certamen i tindrà una participació especial amb nombroses activitats, tornejos i concerts, i posarà a la disposició dels assistents els catàlegs de Nintendo Switch i Nintendo 3DS.

La saga ‘The Legend of Zelda’ serà la protagonista de l’estand de més de 1.500 metres quadrats de Nintendo i oferirà dinàmiques com una partida continuada al llarg dels cinc dies de la fira en la qual els fans s’alternaran per seguir el joc, zones amb partides temàtiques al voltant de les quatre grans àrees que acullen les bèsties divines o la creació d’un enorme mural dedicat a aquesta sèrie de videojocs.

L’arròs del Deltebre als tallers de cuina japonesa

L’arròs de Deltebre (Tarragona) tindrà un espai important als Tallers de cuina japonesa, en els quals compartirà espai amb diferents arrossos o productes derivats de l’arròs com el Koji, l’Akitakomachi, el Sakekasu o l’Amazake per descobrir noves tècniques culinàries.

L’espai de cuina d’aquesta edició comptarà amb quatre tallers d’arròs local amb el xef televisiu Ladis Alcalà de Mas de Prades i el xef Jerónimo Castillo del restaurant amb un estel Michelin Les Moles i, a més, presentarà el primer sake mediterrani produït a l’Ebre.

Nous tallers de “Youtubers”

El saló oferirà tallers impartits pels ‘youtubers’ Agent de Marvel, Asun Vareta i Belena Gaynor, entre uns altres, amb l’objectiu d’apropar de forma pràctica i amena l’univers dels youtubers als joves que són el seu públic principal i que volen iniciar-se en aquest món.

A més, l’autor del màniga ‘Rainbow’, Masasumi Kakizaki, signarà les seves obres en diverses sessions de dimecres a dissabte, i el mateix dissabte a la tarda també farà una trobada amb els fans i oferirà una classe magistral.