Setmana àlbumLa Setmana de l’Àlbum, que tindrà lloc del 6 al 12 de novembre, és una de les iniciatives més importants de l’Associació Àlbum Barcelona, formada per 12 editorials independents. Consisteix en un centenar d’activitats a Barcelona ciutat i comarques al voltant del gènere, que tindran lloc, d’una manera descentralitzada, a llibreries, escoles i biblioteques. Les activitats organitzades són trobades amb autors, tallers i xerrades, així com actes lúdics destinats tant a infants com a joves i adults.

Es pretén apropar el gènere tant a infants i pares com al sector educatiu, i aquest original festival literari i visual és la millor manera de fer-ho, sobretot per la utilització d’espais descentralitzats i la participació dels diferents sectors implicats en el llibre infantil.

LA SETMANA DE L’ÀLBUM EN XIFRES:

  • 100 activitats: tallers, contacontes, trobades amb autors, xerrades, etc.
  • 40 il·lustradors, autors i talleristes
  • 30 llibreries de Barcelona i comarques
  • 20 biblioteques

Més informació:

Una de les activitats principals programades és el I Fòrum l’Àlbum a l’Àula, que tindrà lloc el divendres 10 i el dissabte 11 de novembre al Centre Cívic Pati Llimona (carrer del Regomir, 3 de Barcelona). Es tracta d’unes jornades adreçades a professionals del món de l’educació i del sector de la LIJ. Una oportunitat per descobrir tot allò que l’àlbum il·lustrat pot aportar en l’educació de la sensibilitat artística i literària així com en el foment de la lectura.

Aquesta activitat està coorganitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els cost de la inscripció és de 75 euros (inclou el dinar del dia 11 de novembre)

Més informació:

Nit de l’Àlbum. Una nit de trobada amb els que treballen i estimen el llibre àlbum, amb menjar, beguda, música, premis i sorpreses. Tindrà lloc a la Sala Comillas del Museu Marítim el dijous 9 de novembre a les 20.30h.

Cal confirmar l’assistència a info@albumbarcelona.org

Ja et pots descarregar la invitació a la Nit de l’Àlbum aquí