Us relacionem les darreres publicacions rebudes al Gremi, i que hem digitalitzat perquè les pugueu consultar online. Cliqueu sobre el títol de cadascuna per accedir a la publicació en qüestió, allotjada al nostre compte d’Issuu.

Si voleu accedir al canal d’Issuu, trobareu l’enllaç al final de l’article.

Anuario2017LIJIberoamericano

Anuario Iberoamericano sobre el Libro Infantil y Juvenil 2017
Projecte que la Fundació SM impulsa i publica cada dos anys. Conté informació detallada sobre els llibres per a infants i adolescents que s’han publicat al llarg de 2015 i 2016 a Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Equador, Espanya, Mèxic, Perú, Puerto Rico i República Dominicana. Els articles han estat escrits per especialistes del sector del llibre infantil i juvenil que ofereixen un panorama complet del sector.

Comercio Interior del Libro 2016
Publicació anual elaborada per l’empresa Conecta Research and Consulting per encàrrec de la Federación de Gremios de Editores de España.

Comercio Exterior del Libro 2016
Estudi que edita cada any la Asociación de las Cámaras del Libro de España (FEDECALI).

Panorámica de la Edición Española de Libros 2016
Anàlisi sectorial del llibre publicat anualment per l’Observatorio de la Lectura y el Libro del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Aquest informe constitueix una anàlisi profunda i estudi dels diferents indicadors que participen en l’edició de llibres i, des de l’any 1988, pretén oferir una comparativa de l’evolució de les xifres de producció de la indústria editorial que permet observar any rere any el comportament de l’edició del llibre a Espanya.

Entertainment and Media Outlook 2017-2021. Espanya
Informe sobre el sector editorial espanyol 2020, segons l’estudi elaborat per la consultoria PwC que analitza els principals reptes del sector dels mitjans i l’entreteniment.

Bibliografia selectiva de novetats núm. 111 (octubre 2017)
Publicació periòdica del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que té com a objectiu facilitar la gestió dels fons de les biblioteques públiques i reforçar el paper de la prescripció lectora dels serveis bibliotecaris. Aquest número inclou les referències bibliogràfiques amb el logotip de l’#eBiblioCat, quan els llibres estiguin disponibles al servei de préstec digital.

Bibliografia bàsica “El món de l’òpera”
El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha publicat una bibliografia bàsica sobre el mon de l’òpera amb motiu de la segona temporada del projecte LiceuBIB, que comença el mes d’octubre. Una activitat que enllaça literatura i òpera, i anima a la lectura de textos literaris en què s’han basat algunes de les òperes que es representaran al Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant la temporada 2017/18. La bibliografia conté una selecció d’obres de caràcter divulgatiu i d’altres més especialitzades. La tria la formen 22 llibres de coneixements per a adults, 6 llibres infantils, 20 òperes en DVD i 2 documentals. I es completa amb 14 recursos digitals que ofereixen informació sobre aquesta matèria.

Butlletí de novetats de la Biblioteca Central
Número 253 (setembre 2017). Publicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El mercado del sector editorial en Rusia
Estudi de l’ICEX de 52 pàgines realitzat per Laura Rodas Ortiz, sota la supervisió de l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada d’Espanya a Moscou.

Més informació: