• 13 editorials catalanes participen a l’estand Catalan Arts del Departament de Cultura
  • És la trobada més rellevant del sector a Llatinoamèrica

Catalunya tornarà a comptar amb un estand institucional Catalan Arts en la 35èna Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic), organitzat pel Departament de Cultura a través de l’ICEC, que tindrà lloc del 27 de novembre al 5 de desembre.

La FIL és la trobada anual més important del sector editorial a Llatinoamèrica i la més gran del món editorial en espanyol. Un esdeveniment on conflueixen el comerç de drets d’explotació editorial, els principals agents distribuïdors del sector del llibre del continent americà i un ampli festival cultural obert al públic, on el llibre i els autors són el protagonistes.

Sota la marca sectorial d’internacionalització Catalan Arts Books, l’estand oferirà un espai als professionals perquè desenvolupin les seves activitats durant la fira i exposarà la varietat i vitalitat de la producció editorial catalana sota una imatge conjunta. Amb aquest estand l’ICEC vol tornar a donar un major impuls a l’activitat professional de les empreses i els diferents agents del món del llibre de Catalunya després de la pandèmia viscuda.

Enguany participaran a la fira 13 editorials catalanes: Acali, AltairCoco BooksEdigol EdicionesEditorial CasalsEditorial FlamboyantEditorial JuventudGeointeractivaGrupo EdebéHoaki BooksLibreria de LibrosLibros de Cabecera i Manolito Books.

La presència de professionals catalans a la FIL de Guadalajara és habitual i nombrosa. Al 2019, la darrera edició presencial abans de la pandèmia, hi van estar representades 33 editorials que constituïen un ampli ventall del sector editorial català.

Aquesta serà una edició extraordinària de la FIL amb la represa de l’activitat presencial i marcada encara per algunes restriccions organitzatives. L’estat actual de les restriccions i les mesures sanitàries a Mèxic fan que la FIL se celebri enguany en un espai expositiu inferior al dels altres edicions.

Més informació: Guia Catalan Arts Books a la FIL Guadalajara 2021
Catàleg d’Editorials de Catalunya 2021

Internacionalització de les empreses editorials catalanes

La participació de l’ICEC a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara s’emmarca en la política de suport a la internacionalització de les empreses editorials catalanes, amb la presència del sector a les grans cites professionals del calendari internacional, en especial la Fira del Llibre de Frankfurt, la fira de referència pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial, la Fira del Llibre de Bolonya, especialitzada en llibre infantil i juvenil, la Fira del Llibre de Londres especialitzada en la venda de drets i considerada com el “Certamen del llibre més important de primavera” en el calendari editorial internacional.

Més informació: