logo-ajuntament-barcelona

El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat!

Del 4 al 25 de juliol de 2022 s’obre el nou període per a la presentació de projectes de coedició amb l’Ajuntament de Barcelona.  Els projectes hauran de tenir com a referència la ciutat i la ciutadania de Barcelona i s’hauran d’emmarcar en les deu col·leccions que el Consell d’Edicions i Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 7 d’abril de 2021.

La Direcció de Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona s’encarrega de la creació, l’edició i la comercialització de productes editorials segons el Pla aprovat pel Consell d’Edicions i Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta tasca es desenvolupa a partir de creacions pròpies, amb altres serveis municipals i en coedició amb el sector privat editorial.

Les coedicions amb el sector privat editorial s’estableixen per contribuir a una millor explotació, difusió i promoció de les publicacions. A més, serveixen per establir un marc de col·laboració amb el sector editorial i per donar-li suport.

Per garantir la transparència i l’objectivitat del sistema de selecció dels diferents projectes editorials de coedició, la Direcció de Serveis Editorials portarà a terme semestralment (els mesos de gener i juliol) un procés de selecció.

Les propostes hauran de tenir com a referència la ciutat i la ciutadania de Barcelona i s’hauran d’emmarcar dins les deu col·leccions que el mateix Consell d’Edicions i Publicacions va aprovar el 7 d’abril de 2021 (consulteu els formats dels llibres que formen part de cadascuna de les col·leccions). Si no formen part de cap d’aquestes col·leccions, caldrà indicar a quina col·lecció pròpia de l’editorial es proposa l’edició.

• Gent de Barcelona. Barcelonines i barcelonins o persones molt relacionades amb la ciutat, val tant per als grans protagonistes com per a la gent comuna.

• Barcelona Ecologia. Tots els aspectes relacionats amb el medi ambient urbà, la sostenibilitat, la natura urbana i l’emergència del canvi climàtic.

• Barcelona Present i Futur. Abordar els aspectes econòmics, científics, digitals i socials, tant històrics com contemporanis, que expliquin el model de ciutat i la seva àrea metropolitana, així com la perspectiva de futur que dibuixen.

• Barcelona Arquitectura i Urbanisme. Per mostrar les línies i el model urbanístic de la ciutat i prioritzar el coneixement de la ciutadania dels projectes i personatges singulars relacionats amb l’arquitectura i l’urbanisme de la ciutat.

• Barcelona Ciutat i Barris. La història, la memòria i la cultura de la ciutat i dels seus barris. La divulgació del passat i el present del teixit associatiu, entitats i moviments socials que han deixat petjada a la ciutat i els seus barris.

• Barcelona Literària. Els vincles de Barcelona amb el seu patrimoni literari i la representació literària de la ciutat.

• Barcelona en Vinyetes. Introduir el gènere de la novel·la gràfica i el còmic per explicar històries de la ciutat i de la seva ciutadania.

• Barcelona Beceroles. Acostar la ciutat als públics infantil i juvenil amb publicacions atractives tan gràficament com narrativament.

• Darrere la Càmera. Llibres de fotografies de la ciutat, antigues i noves. Per valorar la transformació de la ciutat i la tradició de fotògrafes i fotògrafs.

• Arts a la Ciutat. Catàlegs i edicions de museus i centres d’Art.

En la valoració dels projectes es tindrà en compte el criteri de la paritat per obtenir una presència equilibrada de dones i homes en les autories dels llibres, tal com va recomanar el Consell d’Edicions i Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona.

Presentació de projectes de coedició: juliol de 2022

El procés de selecció s’obrirà a les 09.00 hores del 4 de juliol de 2022 i es tancarà a les 14.00 hores del 25 de juliol de 2022.

Podeu consultar el formulari, però en cap cas es poden fer enviaments fins a la data d’inici del procés.

Consulteu els criteris corporatius de la política de coedició de l’Ajuntament de Barcelona i les condicions dels contractes de coedició en els arxius relacionats.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol consulta que tingueu a l’adreça de correu electrònic barcelonallibres@bcn.cat