logo-pwcUs fem arribar les principals conclusions de l’Enquesta Mundial de CEO’s del sector d’entreteniment i mitjans, elaborada per PwC, a partir de 95 entrevistes a primers executius d’empreses del sector a tot el món. De l’enquesta es desprenen les següents conclusions:

  • Lleuger repunt de la confiança. El 33% dels CEO’s del sector té “molta confiança” en les perspectives de creixement de la seva empresa en 2017, un percentatge superior al 26% de l’any passat, encara que per sota del 38% de mitjana global de tots els sectors. El streaming, els serveis de vídeo sota demanda, l’auge dels vídeos en mòbils i les millores a l’hora de descobrir contingut són les àrees clau per créixer en el sector. Al seu torn, els executius es mostren més optimistes amb l’estat de l’economia mundial: el 35% creu que millorarà durant els pròxims dotze mesos, per sobre del 22% de fa un any (Pàg, 1).
  • Aliances per créixer… Els CEO’s del sector concedeixen una importància especial a les aliances estratègiques. El 59% espera dur a terme acords d’aquest tipus, clarament per sobre del 48% global, la qual cosa reflecteix la necessitat de ser àgils i respondre als canvis en els hàbits de comportament dels consumidors. Aquests esperen experiències de major qualitat, per la qual cosa cada vegada és més important per a les companyies buscar socis que els permetin desenvolupar nous models de negoci i serveis que facilitin l’experiència d’usuari. (Pág, 2).
  •  … en un món canviant. Aquest comportament canviant del públic preocupa cada vegada més als CEO’s del sector -81%, pel 76% de l’any passat-. La disponibilitat de les capacitats clau en la companyia -78%-, la volatilitat dels costos d’energia -78%-, el creixement econòmic incert -77%- i la rapidesa dels canvis tecnològics -75%- són les altres grans preocupacions dels executius del sector. (Pàg, 3).
  • Fort impacte de la tecnologia. Més de la meitat -56%- dels CEO’s creu que la tecnologia transformarà per complet el sector durant els pròxims cinc anys, molt per sobre del 26% dels directius de la resta de sectors. Així, les capacitats digitals i tecnològiques -26%-, i la innovació -25%- són les dues àrees principals on centren l’atenció. (Pàg, 4).
  • Automatització i ocupació, ficció o realitat? El 40% dels màxims executius del sector d’entreteniment i mitjans a tot el món creu que les plantilles es reduiran, en el futur, a causa de l’impacte de l’automatització i del desenvolupament d’altres tecnologies. (Pàg, 5).

 

L’informe complet

ceo-survey-entertainment-media

 

 

Vídeo: Entrevista a la CEO de l’agència de publicitat J. Walter Thompson, Tamara Ingram

 

Més informació: