LOGO-ICEC

El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat!

L’Institut Català de les Empreses Culturals ha publicat la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a projectes de pòdcasts de temàtica cultural en català o occità (ref. BDNS 675360).

Aquestes bases tenen com a objecte la concessió de subvencions per donar suport a projectes de pòdcasts en català o occità que tractin principalment temes culturals dels àmbits de l’audiovisual, de les arts visuals, de les arts escèniques (dansa, teatre i circ), de la música, del llibre o del videojoc, o que tractin de la relació de l’art i la cultura amb la tecnologia i la innovació. Així mateix, són subvencionables els pòdcasts de ficció narrativa. S’entén per pòdcast una sèrie d’episodis en format d’àudio digital amb una periodicitat definida que es poden descarregar per ser escoltats en ordinadors i reproductors portàtils amb un sistema de subscripció.

La subvenció pot ser per a alguna de les finalitats següents o per a ambdues:

 • La creació d’una temporada d’un nou pòdcast o d’una nova temporada d’un pòdcast creat prèviament. La temporada s’inicia el primer dia de l’any de la concessió de la subvenció i fins al darrer dia hàbil de l’any de la concessió.
 • L’adquisició de material tècnic per fer el pòdcast de temàtica cultural o de ficció narrativa.

Queden exclosos de les subvencions que preveuen aquestes bases:

 1. Els pòdcasts que tinguin un caràcter formatiu o acadèmic.
 2. Els pòdcasts que s’hagin emès en primera instància en emissores de ràdio com a programes o seccions.
 3. Els arxius d’àudio en directe (streaming) que després de l’emissió no quedin penjats en una plataforma i a disposició dels usuaris.
 4. Els arxius d’àudio publicats en llocs web que no estiguin disponibles per a subscripció i descàrrega.
 5. Els arxius de naturalesa únicament audiovisual.
 6. Els audiollibres. Als efectes d’aquestes bases, s’entén per audiollibre el producte digital obtingut mitjançant la gravació de la lectura en veu alta d’un llibre imprès, susceptible de ser reproduït en dispositius electrònics.
 7. Els pòdcasts relatius a la cultura popular i tradicional catalana o al patrimoni cultural.
 8. Els pòdcasts que siguin agendes culturals. A efectes d’aquestes bases s’entén per agenda cultural un pòdcast que informa d’una selecció d’activitats que se celebren en un determinat àmbit territorial.

L’emissió del pòdcast ha de tenir lloc durant l’any de concessió de la subvenció.

Un mateix sol·licitant només pot presentar dues sol·licituds a cada convocatòria, una de les quals pot ser per a material tècnic.

El període per presentar sol·licituds és del 21 de febrer al 15 de març de 2023, tots dos inclosos!

Us recordem que és obligatòria la tramitació telemàtica de les sol·licituds. Per poder-la fer cal disposar d’un certificat digital.

Us recomanem que llegiu atentament les bases.

Consultes:

 • Correu-e: publics.icec@gencat.cat
 • Telèfons: 93 552 91 69 / 93 554 73 30 / 93 554 78 49
  Consultes sobre la tramitació telemàtica: 93 552 91 66
  [Horari: de 9 a 14 h de dilluns a divendres]

Més informació: