Article publicat a La Vanguardia el 4 de novembre del 2019. Fes clic per veure l’article original

L’autor ha estat guardonat per la seva obra La geometría del trigo

Alberto Conejero López ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica, corresponent a 2019, per la seva obra La geometría del trigo, segons ha anunciat aquest dilluns el Ministerio de Cultura y Deporte, qui atorga aquest premi, dotat amb 20.000 euros.

El jurat ha triat aquesta obrapel seu estil poètic, el seu domini en la precisa construcció dels personatges i la precisa configuració i desenvolupament de la trama, en què conflueixen unes històries que reflecteixen la realitat espanyola a través de tres generacions.

A La geometría del trigo’, en Joan i la Laia, una jove parella d’arquitectes en crisi, viatgen des de Barcelona fins a un petit poble de sud per assistir a l’enterrament de el pare de el primer, de què res ha sabut en tota la seva vida.

El jurat ha estat presidit per Amaya de Miguel Toral, directora general d’l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); i com a vicepresidenta ha actuat Begoña Turó Prada, subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles.

Pots seguir llegint l’article aquí