Article publicat a betevé el 9 de febrer de 2020. Fes clic per veure l’article original

El president del festival de literatura negra, Carlos Zanón, destaca l’augment de públic jove al BCNegra 2020 malgrat no ser una cita amb novetats comercials

BCNegra 2020El festival BCNegra tanca l’edició del 2020 amb un augment del públic jove, tot i que encara manca conèixer-ne les xifres totals d’assistència. El president de l’esdeveniment, Carlos Zanón, ha assegurat que aquest any s’hi ha acostat “molta més gent jove” que en altres edicions i celebra que hagi estat amb propostes que no són comercials: “BCNegra no és un aparador de novetats, sinó de propostes”, ha raonat.

Per Zanón, l’increment del públic jove pot estar relacionat amb la nova literatura que ve de l’Amèrica Llatina o amb l’aposta del festival per incloure en la programació activitats com els “slams” poètics, que consisteixen que un mateix autor escenifiqui la seva poesia davant del públic.

En aquesta ocasió, el BCNegra ha tingut com a eix vertebrador del programa la ciutat oculta, aquella que no veiem o no volem veure, i, de fet, les activitats s’han expandit arreu de la ciutat per reforçar la idea que tots els racons de la capital catalana formen Barcelona.

“Barcelona és una ciutat amb port, amb dues cultures, que mai ha estat capital d’un imperi, que ha perdut moltes guerres… I això dona una atmosfera determinada, però, sobretot, és una ciutat literària perquè molts autors han escrit sobre Barcelona”

El colofó del festival han estat converses amb autors com Javier Cercas, Màrius Serra o Dominique Manotti aquest diumenge al fossat del Mercat de Sant Antoni. 

Segueix llegint aquí