Els gremis i associacions que conformem la Cambra del Llibre de Catalunya hem treballat amb l’Ajuntament de Barcelona les mesures i criteris per a celebrar el Dia del Llibre, el 23 d’abril, amb unes  condicions que ens permetin recuperar al màxim la festa que desitgem.

Serà una diada sense restriccions, recuperarem més capacitat de metratge de les parades respecte de l’any passat i la gestió de signatures d’autors per part de cada llibreria que així ho desitgi.

En aquest sentit, l’experiència positiva de 2021 ens ha empès a consolidar espais dedicats als professionals del llibre i la flor. Així ho hem acordat ja a la ciutat de Barcelona, i així es proposarà a la resta de municipis de Catalunya, sobretot si tenim present que enguany tornarà la diada de Sant Jordi oberta a entitats.

Així doncs, aquest 2022, a Barcelona, celebrarem el Dia del Llibre:

 • A les llibreries.
 • Amb una parada al carrer davant de les llibreries, els dies 22 i 23 d’abril.
 • En diversos espais professionals de la ciutat, amb parades de llibreters, editors i floristes.

A les llibreries

Amb el benentès que s’aplicaran les mesures que, si fos el cas, les autoritats sanitàries indiquin, no hi haurà limitació de l’aforament i s’aplicaran les mesures habituals de prevenció: mascareta, distància i gestió de fluxos quan calgui, higiene i ventilació.

Una parada davant de la llibreria

Les llibreries podran posar 1 parada davant de l’establiment, al xamfrà més proper o en un radi aproximat de 100 metres. Si no fos possible -per les característiques de l’espai, de la vorera, per obres o mobiliari urbà, etc.-, la llibreria notificarà al Gremi una proposta d’ubicació perquè el districte la validi o en proposi una d’alternativa. Les llibreries es faran càrrec del muntatge, desmuntatge i gestió de cues. La parada no podrà superar els 12m i serà divisible en dos, però el màxim de juntes, en cas d’obstacle (arbrat, etc.). Es podran posar el divendres 22 i el dissabte de Sant Jordi, en l’horari habitual del comerç.

Espais professionals

 • Ciutat Vella: Plaça Reial, Rambles i Passeig de Lluís Companys.
 • Eixample: Passeig de Gràcia complet (novetat) i transversals a determinar, Plaça Universitat i Passeig de Sant Joan -el recuperem en el format i temàtica d’edicions anteriors-.
 • Gràcia: Plaça de la Vila.
 • Les Corts: Plaça de Valdívia – zona Illa Diagonal.
 • Poble Nou: Rambla/Interior de Llacuna-Pujades-Llull.
 • Sant Andreu: Plaça d’Orfila.
 • Sarrià: Plaça de Sarrià.

Aquests espais no estaran perimetrats, en decaure les restriccions d’aforament, però sí que estaran delimitats i amb marcatge de la ubicació de les parades. Disposaran de subministrament elèctric i personal tècnic de suport. Cadascú haurà de dur la seva parada.

Les mides de les parades seran: 6m, 12m i 24m. Les parades que portin autors podran sol·licitar un mòdul addicional per a les signatures.

El Gremi de Llibreters enviarà aquesta setmana la Butlleta de Sol·licitud i gestionarà la distribució dels espais d’acord amb els criteris establerts. L’opció de posar una parada en aquests espais professionals és un dret addicional al de posar parada davant l’establiment: es podrà demanar tenir-hi una parada per establiment.

Cambra del Llibre de Catalunya

Barcelona, 14 de febrer de 2022

Més informació:

 • Pots descarregar la nota en format PDF aquí