institucio-lletres-catalanesLa Institució de les Lletres Catalanes a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha publicat la convocatòria en l’àmbit de les lletres per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a l’edició d’obres literàries singulars i sobre moviments i autors literaris per a l’any 2022 (ref. BDNS 613873).

L’objecte d’aquesta línia de subvencions és donar suport a l’edició d’obres literàries singulars especialment rellevants en llengua catalana o occitana i a l’edició d’obres sobre moviments i autors literaris i va dirigit a les empreses editorials privades, ja siguin persones físiques o jurídiques, amb seu social en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, quan el seu projecte tingui incidència a Catalunya, amb acreditació de distribució i comercialització.

S’hi inclou l’edició de títols individuals o de col·leccions d’obres de literatura en forma de llibre en paper, audiollibre o llibre digital.

Aquesta línia de subvencions té les modalitats següents:

  • Obres literàries escrites originalment en llengua catalana o occitana d’autors o autores especialment rellevants en el context de la tradició literària, escrites en qualsevol gènere literari (novel·la, poesia, dietaris, epistolaris, assaig literari, etc.)
  • Obres de no-ficció sobre moviments, obres, autors o autores, i també sobre crítica literària, de literatura catalana o occitana, escrites en qualsevol llengua.

En queden excloses les obres no literàries que poden ser objecte de subvencions de l’Institut Català de les Empreses Culturals, i també les obres de caràcter literari escrites originàriament en altres llengües i traduïdes al català i a l’occità, les quals disposen d’una línia de subvencions específica.

Cada sol·licitant pot presentar fins a un màxim de tres sol·licituds.

El període per presentar sol·licituds és del 16 al 31 de març de 2022 (ambdós inclosos)!

Us recordem que és obligatòria la tramitació telemàtica de les sol·licituds. Per poder-la fer cal disposar d’un certificat digital.

Us recomanem que llegiu atentament les bases.

Consultes:

  • Tràmit de sol·licitud i de reformulació: 93 554 74 89
  • Tràmit de justificació: 93 554 74 88
  • Contingut del projecte: 93 467 72 94

Problemes tècnics durant la tramitació del formulari