El Gremi d’Editors de Catalunya organitza el taller de formació bonificada, “Comunicació innovadora II: narratives multimèdia per a l’univers editorial”, de sis hores de durada, i que tindrà lloc a través de l’aula virtual ZOOM.

Dades del curs:  

  • Durada: 6 hores
  • Periodicitat: 3 sessions de 2 hores cadascuna
  • Dates: Del dilluns 15 d’octubre al dilluns 8 de novembre de 2021 (dilluns 1 de novembre és festiu)
  • Horari: de 10.00h a 12.00h

Descripció:

La formació que plantegem dona continuïtat al curs “Comunicació innovadora: narratives multimèdia per a l’univers editorial”, tot i que es pot cursar sense haver assistit al curs anterior.

La digitalització forçada de la cultura arran de la crisi del coronavirus, però també altres circumstàn­cies com la gran quantitat d’impactes a què estem sotmesos a Internet o el rol central que ocupen les xarxes socials en la vida quotidiana dels públics lectors, sobretot dels més joves, obliguen a repensar la comunicació del món editorial.

Cal innovar en les narratives per seduir els públics. Cal acostar el món del llibre a les narratives multimèdia i digitals que són més pròpies de la societat del segle XXI; una societat que consumeix continguts de forma audiovisual, interactiva i immersiva.

Si en les sessions anteriors ens centraven en com fer fotografies interactives, cronologies interactives, jocs i dossiers de premsa innovadors; en les tres sessions que proposem ara abordarem com elaborar àudios i vídeos per a Internet; com elaborar mapes interactius i com explicar per a la petita pantalla, és a dir, narratives per a mòbils i tauletes.

L’objectiu és aprendre a combinar l’exposició de conceptes, l’explicació del funcionament de les eines i l’anàlisi d’exemples i models inspiradors. Hi haurà també una part per resoldre dubtes i atendre comentaris de les persones assistents.

Programa:

Sessió 1. Comunicació innovadora: àudios i vídeos per a l’univers editorial

Aprendrem com es pot incrustar un àudio en una peça del nostre web i donarem consells sobre com fer vídeos per a Internet. Ens introduirem en eines de vídeos interactius i vídeos animats.

Curs 2. Comunicació innovadora: com fer mapes interactius

Aquesta formació oferirà estratègies i eines per confeccionar mapes interactius que puguin ser útils en la comunicació editorial, tant del nostre segell com de les històries que es publiquen.

Curs 3. Comunicació innovadora: l’univers editorial a la petita pantalla

Els dispositius mòbils dominen la comunicació a Internet. Tot i que els smartphones i les tauletes acaparen la majoria de les visites, encara plantegem narratives pensades per al web. Veurem com optimitzar la nostra comunicació per als mòbils i les tauletes.

PROGRAMA EN PDF

Metodologia:

Les sessions es dividiran en una primera part d’1 hora i 30 minuts, aproximadament, d’explicació dels conceptes i les eines i es reservaran els 30 minuts restants als dubtes i comentaris dels assistents.

Docent:

Nereida-CarrilloNereida Carrillo, és doctora cum laude en Periodisme i Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment exerceix com a periodista freelance, col·labora amb el diari ARA i amb la revista Capçalera del Col·legi de Periodistes. És professora a diverses universitats: la UPF, la UAB i la UOC, i també ha impartit docència en periodisme i comunicació digital per al Col·legi de Periodistes de Catalunya, per a la Xarxa de Televisions Locals, per a l’Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa, per als treballadors en comunicació de la Universitat de Girona i per la Liga Española de Videojuegos. Abans, ha treballat com a periodista a les redaccions de Barcelona i Tarragona de la Cadena SER i al web de notícies de TV3.

També treballa en el camp de l’educació mediàtica, la desinformació i la verificació a Internet. Ha impartit tallers de verificació digital per a més de 600 joves amb la col·laboració del Consell Audiovisual de Catalunya i el Col·legi de Periodistes (a través del programa EduCAC) i del consolat dels EUA a Barcelona (a través dels tallers “Que No Te La Cuelen” als American Space de Barcelona, Madrid i València). També ha impartit cursos de verificació digital per adults, sobretot per a bibliotecaris i per a docents.

Preus:

  • Import associat: 84 euros (bonificable a càrrec dels crèdits de formació de l’empresa)
  • Import no associat: 129 euros (bonificable a càrrec dels crèdits de formació de l’empresa)

Instruccions de connexió:

Utilitzarem la plataforma ZOOM Cloud Meetings, que és una aplicació gratuïta de videotrucada que es descarrega pel mòbil (Apple Store / Google Play) i també per l’ordinador o tauleta. Aquesta aplicació l’haureu de descarregar per tenir accés al servei.

Abans de l’inici del curs us farem arribar al correu electrònic que ens hagueu facilitat, un enllaç directe per connectar a la formació online, també una ID i una contrasenya per si connecteu directament a Zoom. Comproveu els requisits del sistema (àudio i vídeo) per evitar problemes de connexió. Connecteu-vos quan rebeu les instruccions, 15 minuts abans de l’inici, per comprovar que tot funciona correctament.

Inscriu-te!

Feu clic sobre el següent botó d’enllaç per formalitzar la vostra inscripció al “Comunicació innovadora II: narratives multimèdia per a l’univers editorial”: FORMULARI

Si l’empresa així ho desitja, el Gremi podrà gestionar els procediments administratius amb la Fundació Tripartita, per tal que puguin bonificar-se totalment o parcial la formació realitzada. Per a empreses associades, el cost de les gestions administratives inherents al procés de bonificació serà de 0€. Per a empreses no associades, el Gremi facturarà el 10% del cost del curs en concepte de gestió administrativa de la bonificació. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la Secretaria del Gremi: formacio@gremieditors.cat