Article publicat a la CCMA el 15 de juliol de 2020. Fes clic per veure l’article original

Toni-SalaL’Ateneu Barcelonès premia aquest thriller que parteix d’una confessió d’assassinat com a millor novel·la catalana publicada l’any passat

Un dels noms del Sant Jordi d’estiu serà l’escriptor Toni Sala. La seva novel·la “Persecució” acaba de guanyar el Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès.

El jurat l’ha escollit com a millor novel·la catalana publicada l’any passat.

A “Persecució”, Sala construeix un thriller que parteix d’una confessió d’assassinat, en un llibre en què té un gran pes el paisatge de la comarca de la Selva. El punt de partida és aquest:

“Vaig sortir un any amb un home, fins que vaig saber que havia matat la seva dona. Va dir-m’ho ell mateix. Feia deu anys, amb un ganivet, i havia passat per la presó. No vaig poder escoltar-lo més. El vaig acompanyar fins a la porta, li vaig donar la jaqueta i ell va obrir i va marxar”.

Sala es va inspirar en la història real d’una amiga a la qual li va passar això per crear un relat trepidant, narrat des de diferents punts de vista, que parla del mal, la mort i la personalitat polièdrica que tots tenim.

Una trajectòria variada i premiada

Nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1969, Sala és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Girona i professor al departament d’Humanitats de la Pompeu Fabra.

Es va donar a conèixer en el món literari amb el llibre de contes “Entomologia”, Premi Documenta el 1996. Es va estrenar com a novel·lista el 1998 amb “Pere Marín” i va arribar a un públic més ampli amb “Petita crònica d’un professor a secundària”, el 2001.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí