Fira de Frankfurt 2018La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt (Frankfurter Buchmesse), que va tenir lloc del 10 al 14 d’octubre, és considerada una de les cites més rellevants del món editorial. La literatura catalana va estar representada a la Fira del Llibre de Frankfurt amb un estand propi i una àmplia presència del sector editorial. El lema de l’estand català d’enguany va ser ‘La lectura i l’espai públic’. L’espai va reproduir visualment les arcades gòtiques de la Biblioteca de Catalunya i l’interior d’una biblioteca, amb prestatges plens de llibres i amb unes butaques com a espai de descans.

Hi van ser presents 62 editorials catalanes i 27 agents literaris. A l’estand col·lectiu català van participar 22 editorials catalanes del Gremi d”Editors de Catalunya i d’ EDITORS.CAT , juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i l’ICEC.

El protagonisme de la literatura catalana a Frankfurt com a convidada d’honor al 2007, ara fa 11 anys, va significar un punt d’inflexió per l’increment del nombre de traduccions d’autors en llengua catalana a altres llengües i per la visibilitat internacional del sector editorial català, però també pel reconeixement de la cultura catalana a l’estranger.

L’estand del Gremi d’Editors de Catalunya, a la Fira de Frankfurt del 2018

Més informació: