Aquesta tardor torna el FLIC, el festival de literatura i arts infantil i juvenil, que arriba a la seva 12a edició ple d’energia amb noves propostes artístiques i lúdiques per a les famílies que busquen altres maneres de viure la literatura i professionals de la mediació i l’edició de la literatura infantil i juvenil.

La cita serà  els dies 17, 18, 19 i 20 de novembre al Museu del Disseny de Barcelona, seu principal del festival, que acull el programa familiar i professional.

Si esteu interessats en visitar el Festival FLIC, podeu obtenir un 5% de descompte amb accés a tot el FLIC PRO amb el següent codi:

Codi promocional: FLICGRAL

L’edició d’enguany versarà sobre el tema (des)ordres:

Perquè cada vegada que mor una persona, desapareix una biblioteca; perquè l’ordre que donem a una

col·lecció de llibres determina com ens hi relacionem; perquè hi ha tants sistemes d’ordenació com persones,…

a l’edició d’enguany del FLIC ens hem proposat experimentar i reflexionar què passa quan, lluny dels

estàndards, classifiquem els llibres de maneres diferents, i com això influeix en les relacions entre lectura i

lectors. Per exemple, què passa quan en comptes d’ordenar els llibres per autors, edats o editorials els

classifiquem per històries que passen cada dia, històries que passen sovint i històries que passen només un

cop a la vida? 

A partir d’aquesta reflexió de Roser Ros, directora literària del festival, el FLIC es planteja com s’ordenen els llibres tant a casa com en una biblioteca (pública, escolar, d’aula, etc.) i com aquests (des)ordres ens ajuden a relacionar-nos amb els llibres de les biblioteques.

FLIC RECOMANA

L’ànima del festival són els 40 llibres del FLIC RECOMANA que són l’eix principal de la programació familiar i professional. En aquesta selecció han participat 14 festivals, institucions i experts nacionals i internacionals:

 • Roser Ros – Directora literària Flic Festival
 • Neus Real – Grup Gretel
 • Isabel Sánchez – Biblioteca Torrent Ballester
 • Biblioteques de Barcelona
 • Carmen Sáez – Bibliotecas de la Comunidad de Madrid
 • Jaume Golima – Sa Xerxa de teatre
 • Marta Camps – Universitat de Vic
 • CLijCat
 • Associació de Joves Lectors Catalans
 • Gerhard Jäger – Art Basicis for Children
 • Sylvie Vassallo i Nthalie Donikian – Salon du Livre de Jeunesse
 • Tutte Sotrie
 • Justinas Vancevicius – LAPAI
 • Clarie Sotrey – World Kid Lit
 • Fetivaletteratura Mantova

FLIC PRO

Se celebrarà el 17 i 18 de novembre al Museu del Disseny amb un doble programació per una banda el programa de xerrades per docents, bibliotecaris, il·lustradors i amants de la literatura i per l’altra el Mercat de l’edició LIJ (literatura infantil i juvenil) per a editors LIJ nacionals i internacionals, agents literaris i il·lustradors.

El 17 de novembre en el marc de la programació de xerrades acollirem el programa de la celebració del 100 aniversari del PEN català  “Imaginem el futur” per donar veu als reptes a què s’enfronta el futur de la nostra literatura i contarem amb  Laura Huerga ( presidenta del Pen català i editora ) , Montse Ayats (coordinadora del Pla de foment de la lectura de la Institució de les Lletres Catalanes), Júlia Baena (bibliotecària d’institut ), Núria Cárcamo ( llibretera LIJ ), els escriptors Quim Carbó, Tina Vallès, Ledicia Costas, Ana Pessoa i Cristian Olivé (docent d’INS de Literatura) amb la moderació d’Anna Guitart, David Guzmán i Esteve Plantada i farem entrega del premi internacional PETIT PEN.

El 18 de novembre contarem amb la gran autora i il·lustradora francesa Mandana Sadat, autora de llibres com “Le jardïn de babaï”, “Mon Lion” i “La reina de la nit”i amb l’il·lustrador català Christian Inaraja Premi Junceda i Premi Crítica Serra d’Or d’enguany. També participarà l’artista l’Enric Farrés parlant de (des)ordres i  farem entrega del premi FLIC al projecte “Lectures en  ruta” a Tramoia Cultura.

El 17 i 18 de novembre tindrà lloc també el Mercat de l’edició LIJ, l’espai B2B entre editors nacionals internacions, agents literaris i il·lustradors per a la compra i venta de drets d’autor. Enguany tenim 20 editors internacionals convidats 11 d’ells a través del  festival ucraïnès “The International Book Arsenal Festival”, un projecte anual de l’Arsenal Mystetskyi. Des del FLIC volem donar suport a tot l’equip del Book Arsenal establint línies de col·laboració que doni veu i visibilitat al món de la cultura literària ucraïnesa en aquests moments convulsos.

INFORMACIÓ PRÀCTICA – FLIC PRO

FLIC FAMILIAR

El 19 i 20 de novembre celebrarem el programa familiar al Museu del disseny de 10 ha 20h. Enguany les famílies trobaran programació per tres franges d’edats dels 0 als 6 anys, dels 6 als 10 i estrenem l’hora golfa a les 18h per a nens i nenes a partir dels 10 anys.

La programació consta de:

FAMILIA FEST

El FLIC Festival és membre  fundadora del FamíliaFest, una agrupació de festivals especialitzats en cultura i arts per a públic familiar del que en formen part El Meu Primer Festival, elPetit i La Setmana de l’Àlbum (disponibles per a entrevistes sobre el projecte).

INFORMACIÓ PRÀCTICA – FLIC FAMILIAR

 • Dates : del 19 al 20 de novembre
 • Lloc: online i al Museu del Disseny de Barcelona
 • Programa: consulteu el programa a la web del FLIC
 • Preu familiar: Entrada lliure a la fira // 4€ per persona per les activitats

Horaris

Programa

Cartell