Article de RFI publicat el 26 de febrer de 2021. Fes clic per veure l’article original

llibreries-comerç-essencialLes llibreries es van sumar aquest divendres a la llista de comerços considerats essencials a França, de manera que podran romandre obertes en cas de confinament per coronavirus, segons un decret publicat en el Diari Oficial.

Mentre les ciutats de Niça (sud-est) i Dunkerque (nord) es disposen a passar un primer cap de setmana confinades pel deteriorament de la situació epidemiològica, les llibreries podran obrir entre 06h i 18h, precisa el decret.

Durant el confinament nacional al novembre, els llibreters podien vendre únicament les obres que els clients havien reservat a distància i que s’acostaven a recollir a la porta del comerç.

Però aquestes botigues no podien rebre clients al seu interior, ja que no estaven considerades com a essencials, una mesura criticada per llibreters, escriptors i editors.

La ministra de Cultura, Roselyne Bachelot, es va felicitar de la decisió de govern i va defensar en declaracions a l’AFP que “les llibreries són comerços essencials, [cosa que] mai es va qüestionar”.

Segueix llegint aquí