S’ha publicat l’informe «Los libros infantiles y juveniles en España», recentment editat per l’Observatorio de la Lectura y el Libro del Ministeri de Cultura.

Aquest estudi recull les principals dades i les tendències més interessants d’aquest subsector, un dels més consolidats de la nostra indústria editorial, a més d’una Infografia amb la informació més destacada.

En l’informe també s’analitzen les característiques de l’oferta editorial del llibre infantil i juvenil i la seva relació amb altres mitjans, a més de recopilar una selecció de diversos recursos especialitzats i tractar la situació de la lectura infantil i juvenil i la seva promoció.

Segons les dades recollides en l’informe es pot parlar de confiança en aquest subsector, un dels més consolidats i madurs de la nostra indústria del llibre. En 2015 es van publicar 7.919 nous títols infantils i juvenils, un 5,5% més que en 2014, la qual cosa representa el 10% del total del sector. El nombre d’exemplars va assolir la xifra de 51,38 milions, va disminuir en un 5,3% encara que representa una mica menys de la quarta part del total del sector. Un total de 592 agents editorials van editar llibres infantils i juvenil, essent Catalunya i Madrid on més producció d’aquest tipus de literatura s’edita, sumant ambdues més del 68% del publicat.

Informe

 

Enllaços externs