El Gremi d’Editors de Catalunya organitza el seminari de formació bonificada,  “Gestió editorial de publicacions digitals”,  de dos hores de durada, i que tindrà a través de l’aula virtual ZOOM.

Dades del curs:

 • Durada: 2  hores

 • Periodicitat: 1 sessió

 • Dates: Dilluns 7 de febrer de 2022

 • Horari: de 17.00h a 19.00h

Objectius:

Conèixer què necessiten els editors per posar a la venda les seves obres en format digital. Què cal informar quant a metadades i com. Aprendre a distingir els diferents formats d’ebook i poder decidir en quin format publicaran cada obra.

Programa:

 1. Metadades:
  1. Què són i com es comuniquen als canals de venda d’ebooks
  2. Què és un ònix
  3. Diferències entre les plataformes de distribució de paper i ebook
  4. Metadades bàsiques (informacions obligatòries. Temàtiques. Com es comuniquen els drets)
  5. Metadades descriptives
 1. Ebooks (Formats):
  1. Repàs als formats habituals
  2. Flow vs Fix
  3. Estructura d’un epub: Processos i calendaris de treball
  4. Prevenda i com l’aconseguim

PROGRAMA EN PDF

Preus:  

 • Import associat: 32 euros (bonificable a càrrec dels crèdits de formació de l’empresa)

 • Import no associat: 50 euros (bonificable a càrrec dels crèdits de formació de l’empresa)

Docent:

Laura Guilera Vella, llicenciada en filologia hispànica amb menció en filologia italiana al 1999. Va cursar el màster d’Edició de l’IDEC el curs 1999-2000. Entre 2000 i 2010 va ser correctora professional per diverses editorials de Barcelona, sent part molt activa durant alguns anys de l’associació UNICO. Va ser mare als anys 2001 i 2005. Al 2009 va entrar al departament de Realització de Paidós. Entre el 2010 i 2013 va treballar al departament de Realització de Grup Planeta, on va posar en marxa la producció dels ebooks. És responsable del catàleg digital de Grupo Planeta (des de febrer de 2013) i de Grup 62 (des de juny de 2013). Ebooks des de 2010 i audiollibres també des de 2017.

Instruccions de connexió:

Utilitzarem la plataforma ZOOM Cloud Meetings, que és una aplicació gratuïta de videotrucada que es descarrega pel mòbil (Apple Store / Google Play) i també per l’ordinador o tauleta. Aquesta aplicació l’haureu de descarregar per tenir accés al servei.

Abans de l’inici del curs us farem arribar al correu electrònic que ens hagueu facilitat, un enllaç directe per connectar a la formació online, també una ID i una contrasenya per si connecteu directament a Zoom. Comproveu els requisits del sistema (àudio i vídeo) per evitar problemes de connexió. Connecteu-vos quan rebeu les instruccions , 5 minuts abans de l’inici, per comprovar que tot funciona correctament.

Funcionament de les classes:

 • S’iniciarà la sessió amb puntualitat
 • Posteriorment rebreu la presentació del curs

Inscriu-te!

Feu clic sobre el següent botó d’enllaç per formalitzar la vostra inscripció al “Gestió editorial de publicacions digitals: FORMULARI

Si l’empresa així ho desitja, el Gremi podrà gestionar els procediments administratius amb la Fundació Tripartita, per tal que puguin bonificar-se totalment o parcial la formació realitzada. Per a empreses associades, el cost de les gestions administratives inherents al procés de bonificació serà de 0€. Per a empreses no associades, el Gremi facturarà el 10% del cost del curs en concepte de gestió administrativa de la bonificació. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb la Secretaria del Gremi: formacio@gremieditors.cat