Article publicat a betevé el 15 de desembre de 2021. Fes clic per veure l’article original

El dramaturg i director de teatre debuta en la novel·la amb ‘Morir-ne disset’, una història criminal amb molt humor negre i elements d’autoficció

El dramaturg i director de teatre Sergi Belbel és el guanyador del 62è Premi Sant Jordi de novel·la. dotat amb 60.000 euros. El premi s’ha lliurat al TNC en el marc de la 71a Nit de Santa Llúcia, que ha organitzat, un any més, Òmnium Cultural. L’ha presidit, després de quatre anys d’absència per estar empresonat, Jordi Cuixart.

Belbel debuta en el gènere novel·lístic amb ‘Morir-ne disset’, novel·la que va esciure durant la pandèmia. Una història criminal i d’humor negre amb elements autoficcionals. L’autor ha detallat que “no soc com el protagonista, perquè ell ha matat gent i jo no ho he fet mai. Però si que és la història d’un nen que neix i creix en una cultura que no és la dels seus pares però que l’acaba estimant i fent-se-la seva. Una cultura diferent, la catalana”.

Premis Mercè Rodoreda i Carles Riba

En una gala farcida d’actuacions amb el el poder de la llengua i la literatura com a leitmotiv, s’han lliurat també el 24è Premi Mercè Rodoreda de contes (6.000 euros) i el 63è Premi Carles Riba de poesia (3.000 euros) a Ricard Sunyol Estadella i Antoni Vidal Ferrando respectivament. El primer ha agraït al jurat que s’hagi premiat ‘Declaració d’invencions’, “una obra humorística satírica i molt absurda que carrega contra certes convencions i alguns estaments del món de la literatura catalana.” El poeta mallorquí, al seu torn, ha dit que “feia temps que no em presentava al Carles Riba però mai vaig perdre la il·lusió de guanyar el premi de poesia per excel·lència”. L’obra per la qual ha estat guardonat és ‘Si entra boira no tindré on anar’.

Segueix llegint aquí