Departament-CulturaEl DOGC ha publicat la convocatòria en l’àmbit del foment de la llengua per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, per a la traducció al català d’obres no literàries per a l’any 2022 (ref. BDNS 631173).

Aquests ajuts van dirigits a les empreses editorials, tant persones físiques com jurídiques, amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, quan el seu projecte tingui incidència a Catalunya, amb acreditació de distribució i comercialització.

L’objecte d’aquestes subvencions és promoure l’oferta en català d’obres no literàries en forma de llibre, escrites originàriament en qualsevol altra llengua.

Queda exclosa d’aquesta línia de subvencions la traducció al català de llibres de text; qualsevol manual formatiu, inclosos els universitaris; projectes de recerca, tesines i tesis; de revistes i butlletins, i de manuals i catàlegs comercials.

Es consideren despeses subvencionables les despeses de traducció i de correcció.

Aquests ajuts són compatibles amb els ajuts que concedeix l’ICEC per a la mateixa finalitat.

El termini per sol·licitar l’ajut és del 10 de juny al 31 d’octubre de 2022 a les 14h!

Les despeses del projecte s’han de fer durant l’any natural de concessió o durant els anys anteriors. En el cas que hi hagi despeses d’anys anteriors, una part de la despesa s’ha d’haver fet durant l’any natural de la convocatòria o durant l’any anterior.

Us recomanem que llegiu atentament les bases.

Aquest ajut és de tramitació telemàtica obligatòria.

Consultes:

Telèfons de contacte:

  • Tràmit de sol·licitud i de reformulació: 93 554 73 11
  • Tràmit de justificació: 93 554 74 88
  • Contingut del projecte: 93 5671073
    Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h.