BARCELONA 3,4 i 5 de juliol «Reptes, talent i globalització al món del llibre»

  • Més de 490 persones inscrites i més de 30 ponents, d’àmbit nacional i internacional, es donaran cita al fòrum Internacional del llibre i l’edició, i participaran de les 15 activitats que es duran a terme, entre ponències, taules rodones i diàlegs.

  • Barcelona serà el centre de debat de l’edició hispanoamericana durant tres dies, en un fòrum organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Barcelona School of Management UPF.

  • Demà dimecres 3 de juliol, a les 19h, tindrà lloc la inauguració del FORUM EDITA, de la mà de l’editor Carlo Felltrinelli, president del Gruppo Feltrinelli, a la Barcelona School of Management UPF.

  • El FORUM EDITA, serà retransmès per streaming i es podrà participar directament des de qualsevol part del món.

Demà dimecres 3 de juliol, tindrà lloc la sessió inaugural del FORUM EDITA de la mà del president del Gruppo Feltrinelli, Carlo Feltrinelli. L’acte tindrà lloc a les 19h. a la UPF Barcelona School of Management, espai en el qual es desenvoluparan totes les activitats del fòrum, entre els dies 4 i 5 de juliol.

El FORUM EDITA, que se celebra per quart any consecutiu, es consolida com una de les trobades internacionals de debat entre professionals del sector del llibre, més importants. Des de la seva primera edició l’any 2016, en què es van inscriure 235 persones, fins a la present, s’ha doblat el nombre d’inscrits. Però l’èxit del fòrum ja es va confirmar en la passada edició amb més de 2.000 mil assistents en el total de les sessions, la qual cosa posa de manifest la necessitat de l’existència d’un espai de debat sobre els reptes i les oportunitats del sector.

El caràcter internacional del fòrum fa necessari obrir les sessions perquè de manera virtual es pugui fer seguiment de les jornades, per això hi haurà una retransmissió per Streaming a través de l’adreça AQUÍ, així mateix es podrà participar directament en el fòrum des de qualsevol part del món, realitzant preguntes als ponents, a través de l’adreça preguntes@editabarcelona.com

Al FORUM EDITA es donaran cita grans exponents del sector del llibre i l’edició, tant nacionals com internacionals, per debatre sobre els principals eixos que es plantegen en la present edició, com els nous reptes als quals s’enfronta el sector editorial, la investigació i creació de talent, així com la globalització en el món del llibre: el seu desenvolupament i l’avenç tecnològic.

A més de Carlo Feltrinelli, el FORUM EDITA presentarà al creador del primer llibre escrit per un robot, Henning Schoenenberger; es comptarà amb la presència del president i CEO de la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, Juergen Boos. Es podrà saber com opera la cadena de llibreries més important d’Alemanya a través del seu conseller delegat i soci, Michael Busch; Cristina Fuentes, directora de l’Hay Festival of Literature, donarà les claus per a la creació de comunitat a través de les xarxes internacionals.

El pedagog Gregorio Luri parlarà de la necessitat de crear una aliança entre educació i lectura. Els editors independents com Joan Sala, Valeria Bergalli, Matthew Clayton i Jacques Testard explicaran de quina manera s’obren camí davant la concentració editorial. A més de comptar amb la presència de l’escriptor Sergi Pàmies, que donarà la seva perspectiva personal sobre el sector editorial en general i sobre els seus editors, en particular, també hi participaran els escriptors Lorenzo Silva, Espido Freire i Juan Cruz.

El paper de les biblioteques en l’era de la digitalització, els nous models de lectura, la defensa de la propietat intel·lectual enfront de la pirateria, l’anàlisi sobre les vendes en el mercat internacional i en el nacional, seran temes que també s’abordaran en la quarta edició del FORUM EDITA 2019.

FORUM EDITA està organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la UPF Barcelona School of Management. Compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, el recolzament de Barcelona Ciutat Literària de la Unesco la col·laboració d’EDITORS.CAT, CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Cultura y Deporte i la Federación de Gremios de Editores de España. Té lloc a la ciutat de Barcelona com a capital editorial internacional en llengua castellana i també catalana, i per la seva integració a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO.

FORUM EDITA està dirigit per Patrici Tixis Padrosa, president del Gremi d’Editors de Catalunya, Sergio Vila- Sanjuán Robert, periodista cultural i historiador de l’edició, i Javier Aparicio Maydeu, creador i director del Màster en Edició de la UPF.

Les sessions tindran lloc a la Universitat Pompeu Fabra Barcelona School of Management (Carrer Balmes, 132-134, Barcelona) i estaran conduïdes pel periodista i escriptor Antonio Iturbe.

Més informació: