S’ha publicat la III Convocatòria d’Ajuts AC/E a la traducció d’obres literàries 2021.

Amb motiu de la participació d’Espanya com a país invitat d’honor a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt 2022, Acción Cultural Española va crear aquests ajuts de recolzament a la traducció per a promoure la publicació d’obres literàries escrites originàriament en qualsevol de les llengües oficials d’Espanya per part d’editorials estrangeres. Hi ha una línia per a editors estrangers i una altra per a editors i agents literaris per a recolzar la traducció de fragments.

Recordem que la Fira de Frankfurt és la més important del mon en aquest sector on s’estima que es negocien el 80% dels contractes anuals de drets d’autor, constitueix una excel·lent oportunitat per a la promoció de títols espanyols a Alemanya i altres mercats estratègics d’interès per a la indústria editorial espanyola com l’anglosaxó, el francès o l’italià. Amb aquests ajuts es pretén aprofitar la repercussió amplificadora que té la fira.

Els ajuts AC/E a la traducció cerquen incentivar la venda de drets a editorials estrangeres per a la publicació d’obres literàries escrites en castellà, o en les llengües cooficials de les Comunitats Autònomes, per a la seva traducció a l’alemany, anglès, francès, neerlandès i italià, afavorint així la seva visibilitat i reconeixement internacionals.

La convocatòria romandrà oberta fins al 31 de desembre.

  • PRIMER TERMINI: La publicació de la primera resolució d’adjudicataris es farà al novembre/desembre de 2021 per als projectes presentats entre el 9 de juny i el 30 de setembre de 2021. El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat!

  • SEGON TERMINI: La publicació de la segona resolució d’adjudicataris es farà el febrer/març de 2022 per als projectes presentats entre l’1 d’octubre i el 31 de desembre de 2021.

  • Més informació i inscripcions

  • Bases

Us recomanem que llegiu atentament les bases.

Consultes: traduccion@accioncultural.es