El Premi de Traducció Ángel Crespo, convocat per l’ACEC (Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya), CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos) i el Gremi d’Editors de Catalunya, arriba a la seva XXII edició. El guardó, que ret homenatge a la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo (Ciudad Real, 1926 – Barcelona, 1995), està reconegut com un dels certàmens més prestigiosos del món de la traducció a Espanya per l’alt nivell de les obres candidates de cada any.

El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat.

El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 20 d’octubre de 2019, i la resolució del jurat es farà pública durant la primera quinzena de desembre de 2019.

L’any 2018, Juan de Sola va ser el guanyador del Premi Ángel Crespo per la seva traducció del francès al castellà de l’obra «Marcel Proust-Jacques Rivière, correspondencia 1914-1922», publicada per La Uña Rota Ediciones

BASES:

  • Podrà optar tota traducció al castellà d’una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018.
  • La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de les llengües de la Comunitat Europea a més del rus.
  • De les obres que optin al premi hauran de presentar-se dos exemplars, juntament amb l’original corresponent, dirigits al Secretari del Jurado del XXII Premi de Traducció Ángel Crespo en la Secretaria de l’ACEC, carrer Canuda, 6, 5a. planta, 08002 Barcelona. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 20 d’octubre de 2019. Els dos exemplars de la traducció presentats no seran retornats i passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.
  • El jurat estarà compost com a màxim per cinc membres, tres dels quals han de ser professors pertanyents a la Facultat de Traducció d’una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic. Un membre del jurat actuarà com a secretari per coordinar les votacions i proclamar el veredicte. El jurat estarà facultat per efectuar consultes a quants especialistes consideri necessaris.
  • La resolució del jurat es farà pública durant la primera setmana del mes de desembre de 2019.

La dotació del XXII  Premi de Traducció Ángel Crespo és de 3.000 euros.

Des del Gremi animem totes les editorials a presentar les seves obres en aquest reconegut guardó.

Tota la informació AQUÍ